EEN NIEUW JAAR EN EEN NIEUWE UITDAGING?

Ben jij de persoon die achter een van onze trommels komt te staan?  

Durf jij het aan……… dan zijn wij op zoek naar jou!

Wij zoeken enthousiaste mensen die onze slagwerkgroep komen versterken, heb je eerder getrommeld en wil je het weer oppakken kom dan een keer naar onze de repetitie in de Nicolaasschool in Schalkhaar.

Wil je het trommelen graag leren, dan kan dat ook. De lessen worden verzorgd door een goede en ervaren instructeur/dirigent.

In de proef periode zijn de lessen en/of repetities gratis.

De repetities zijn op donderdagavond vanaf 19.45 uur, je bent van harte welkom om eens langs te komen. Maar bel eerst even, dan maken we een afspraak en gaan we dat regelen.

Wil je meer informatie kijk dan even op onze website www.stcaecilia-schalkhaar.nl, of bel mij even
06-31685150.

Joke Grolleman

Namens de Slagwerkgroep van

Muziekvereniging St. Caecilia Schalkhaar

=============

Aan elk begin van een nieuw jaar komen de goede voornemens.

Zo ook bij ons, het is te lang stil geweest! Door onze slagwerkgroep, geen optredens, maar ook op onze website. Mijn goede voornemen is dus om hier verandering in te brengen.

We gaan ons best doen om ons, de muziekvereniging, wat meer zichtbaar te maken. Op de kerstmarkt kregen we de opmerking “goh, jullie zijn er nog”. En daar was ik toch wel van onder de indruk. Gek toch, er is maar een muziekvereniging in Schalkhaar en dan deze opmerking.

Daar moet verandering in komen en dat gaan we doen, ook al hebben we rare tijden gehad met corona en de nasleep daarvan. Maar we gaan ons best doen!

Het is onze bedoeling om een optreden te organiseren en er zijn ook nog andere plannen. Hoe, wat en waar is nog niet helemaal duidelijk. Maar daar een volgende keer meer over, het zijn ideeën die nog uitgewerkt moeten worden.

We gaan ook een ledenwerfactie starten en ook dit staat nog in de steigers. Maar het gaat zeker gebeuren. Met meer leden kunnen we meer leuke dingen doen, andere muziek maken en met veel meer variatie.

Dus een oproep aan alle slagwerkers die ons dorp rijk is, sluit je aan bij onze gezellige club. Wil je het trommelen leren, ook dan ben je van harte welkom. Onze instructeur is een ervaren, goede en gekwalificeerde docent.

Tot het volgende bericht!

Namens de slagwerkgroep,   

Joke

=============

Het is lang stil geweest en nu is het ineens alweer januari 2023!

En dan zitten we in het nieuwe jaar, maar wat is er de afgelopen jaren veel gebeurd en zijn ook veel dingen niet doorgedaan. Het begon allemaal met corona, geen repetities en geen jubileumfeest.  Heel jammer dat we niet meer samen muziek konden maken en het contact met elkaar alleen maar via de app.

En dan is het maart 2022 en kan/mag het allemaal weer en kunnen we repeteren, maar helaas is het niet mogelijk om nog een optreden te regelen. We hebben te veel oefenavonden gemist en dan breekt de vakantieperiode aan, weer een periode zonder repetities.

Maar na de vakanties zijn wij weer met frisse moed begonnen, wat was het fijn om weer te kunnen repeteren en dan in de pauze gezellig samen wat drinken en luisteren naar alle vakantie verhalen. Na de pauze weer volop repeteren tot het tijd was om te stoppen.

Op zaterdag 17 december was er weer een kerstmarkt in Schalkhaar en dat was prima georganiseerd. Kraampjes bij de ingang van de kerk en koren in de kerk, het was gezellig druk. Ook wij als slagwerkgroep hadden een kraam en er werd regelmatig getrommeld op de trommel die wij hadden staan. En natuurlijk weer de kerstversieringen, die we hadden gemaakt, om uit te delen. Het was een zeer geslaagde markt!

Voor de kerst tijdens de laatste repetitie avond van het jaar hebben de leden natuurlijk weer het overheerlijke kerstbrood gekregen, wat inmiddels een traditie is geworden. We hebben toen nog even gezellig bij elkaar gezeten met een knabbeltje en een drankje.

Dan wordt het tijd om de leden een fijne kerst en een goed, gezond en muzikaal jaar toe te wensen.

Tot de volgende keer!

=============

Kerstmarkt 2022

=============

St. Caecilia Schalkhaar is 100 jaar!

Wat een raar jaar hebben we toch gehad, jammer genoeg geen mogelijkheden om als vereniging iets te organiseren. Normaal gesproken zou er in maart 2020 een gezellig lente concert worden gehouden, met medewerking van Het Stijlorkest uit Colmschate. En tijdens ons optreden was het de bedoeling om onze drie jubilarissen te huldigen.
Voor de kerst hebben we onze leden een heerlijk kerstbrood gebracht, met een kerstkaart. En op dat moment hebben we onze jubilarissen laten weten, d.m.v. een oorkonde, dat we ze niet vergeten zijn. Maar het blijft een rare situatie, hoe mooi was het geweest om onze mensen tijdens een concert te huldigen met een oorkonde, bloemen, een speldje en felicitaties van iedereen.
Ton Dellink, is 50 jaar lid en Marinus en Jesko Bouwhuis zijn 40 jaar lid van onze mooie vereniging. Wat hadden we ze graag in het zonnetje gezet tijdens ons lenteconcert, maar helaas was niet mogelijk door corona.
En dan dit jaar 2021, het honderd jarig bestaan van onze vereniging St. Caecilia. Wat is het jammer dat er van al onze plannen, niets uitgevoerd kan worden.
Maar het gezegde is; wat in het vat zit…! Als het kan en mag gaan wij als vereniging dit jaar nog wel een klein feestje houden, want een jubileum kan en mag je niet ongemerkt voorbij laten gaan.
Als het dit jaar niet mogelijk is om onze 100ste verjaardag te vieren, dan doen we dat volgend jaar. Het blijft afwachten wat de mogelijkheden zijn, maar als het allemaal weer kan dan gaan we een mooi optreden regelen.

=============

Muziekvereniging St Caecilia Schalkhaar is 100 jaar.

Van al onze mooie plannen om dit eeuw feest te vieren is helaas niets doorgegaan, het was de bedoeling om het groots te vieren. Maar helaas heeft corona roet in het eten gegooid. Maar iedereen die toch wil weten hoe het met de muziekvereniging in de loop der jaren is gegaan, kan dit zien via YouTube/InSchalkhaar.
Want Rudie Brouwer heeft een geweldig leuke vierdelige serie gemaakt over St. Caecilia door de jaren heen, met foto en film materiaal beschikbaar gesteld door Herman Sonnenberg. Een fantastisch initiatief van deze mannen, wij waren dan ook blij verrast. Nogmaals onze dank hiervoor.
Als we terugkijken naar voorgaande jubileumfeesten (vanaf het moment dat ik lid ben van de vereniging) dan zien we dat er in 1991, 2001 en 2011, het 70, 80 en 90 jarig bestaan is gevierd. Ook is in 1996 het 75 jarig bestaan gevierd samen met toneelvereniging Tevios en de Nicolaasschool, zij zijn in hetzelfde jaar opgericht als St. Caecilia. Daar heb ik helaas geen informatie over.
Met het 70 jarig bestaan in 1991 hebben we flink uitgepakt, op vrijdagavond 27 september een rondgang door het dorp. De zaterdag, 28 september met acht korpsen een stertocht m.m.v. Sempre Crescendo Diepenveen, Harmonie Wesepe, Beatrix Wijhe, Wijhese Harmonie, Apollo Olst, Juliana Colmschate/Schalkhaar, Olster Harmonie en Beatrix Lettele. Vanaf verschillende startplaatsen kwamen zij samen op de parkeerplaats van de Lindeboom. Daar mocht ik iedereen welkom heten en later bedanken, ik stond met knikkende knieën (gelukkig)achter een katheder want het was voor mij de eerste keer dat ik zo een grote menigte moest toespreken. Maar het was een geweldig feest, elke vereniging heeft op de parkeerplaats een aantal nummers gespeeld en daarna met een gezamenlijk muziekstuk afgesloten! Op zondagmorgen was er nog een koffieconcert door de Iesseldal Muzikanten uit Olst.
Het 80 jarig bestaan in 2001 hebben we op zondag 21 april gevierd in de grote zaal van ’t Haarhuus met een jubileumconcert en een optreden van de zanggroep “Nog eentie en dan goa’w hen”. Na afloop nog gezellig wat drinken en luisteren naar muziek in de foyer. Op 6 mei een koffieconcert bij De Lindeboom en daarna nog optredens in de Rozenbotteltuin en bij De Lindehof.
Het volgende feest was in 2011, het 90 jarig bestaan. Dit was van 26 t/m 29 april, een geweldige feestweek samen met de jubilerende Toneelvereniging Tevios en de Nicolaasbasisschool. Er zijn in deze week allerlei festiviteiten van zowel de muziek, het toneel en de school. Op dinsdag 26 april hadden wij een feestelijk concert in de Nicolaasschool en op 7 november nog een jubileum concert in de Nicolaaskerk.
Het waren geweldige feesten!
Ons 100 jarig bestaan 2021………!

Joke Grolleman

=============

Hoe mooi is dit………..hoera we zijn weer begonnen!

Op donderdag 27 augustus jl. zijn we weer begonnen met onze repetitie, na een half jaar eindelijk weer.
Het was even wennen, het klaarzetten van de trommels en het weer opbergen ervan. Alles met beleid en alles op anderhalve meter. Maar zo fijn om weer muziek te maken met de groep. We hebben wel een hele lange zomer vakantie gehad door de corona en wat hebben wij het trommelen allemaal gemist. Want muziek maken, op welke manier dan ook daar wordt je blij en vrolijk van.
Gelukkig heeft de ruimte op school waar wij oefenen een goede airco en is het voor ons geen probleem. Maar hoe gaat het verder, is het mogelijk om volgend jaar een uitvoering te houden. Wij willen heel graag ons honderd jarig jubileum vieren, maar wat kan en wanneer kunnen wij dingen regelen. Dit alles is nog een vraagteken helaas. Wij zijn wel bezig met nieuwe muziek en wij hebben ook wel een idee hoe wij ons jubileum willen vieren, maar het blijft onzeker. Blijft nog steeds de vraag wat kan en wat niet!
Als het mogelijk is dan pakken wij groots uit, met een mooi optreden in het voorjaar en zeker nog een optreden in het najaar. Op dit moment is het allemaal nog erg onzeker en het plannen van een concert staat nog steeds op losse schroeven. Wij willen wel, maar kan het ook!
Maar een feit is wel, dat wij nog steeds doorgaan en met veel plezier muziek maken.
Wij gaan er vanuit dat wij een volgende keer meer weten over ons programma in 2021 en dat wij dan meer bekend kunnen maken over onze plannen.
Tot de volgende keer,

Joke Grolleman, namens
Slagwerkgroep St. Caecilia Schalkhaar

=============

Hoe jammer…

Hoe jammer is het dat alles stil ligt en dat we nog steeds niet samen mogen repeteren. Het is zo fijn om samen muziek te maken, daar wordt je blij van. En plezier en vrolijkheid kan iedereen nu wel gebruiken.
Maar de gezondheid van iedereen is belangrijker, dus wachten we gewoon af, tot we groen licht krijgen van onze muziekbond de KNMO, de overheid, RIVM en we weer mogen en kunnen trommelen. Het is eventueel wel mogelijk om te repeteren, volgens de richtlijnen 1,5 meter onderlinge afstand. Maar wij repeteren op de Nicolaasbasisschool, dus dit gaat voorlopig nog niet lukken.
Maar het thuis zitten heeft ook een positieve kant, voor mij althans. Omdat we in 2021 honderd jaar bestaan, ben ik eens in mijn archief gedoken. Oude verslagen gelezen en foto’s bekeken, wat is er in al die jaren veel beweging geweest in de vereniging. Wat zijn er veel leuke optredens geweest en we gaan ons komende jubileumjaar ook leuke dingen doen. Want een 100 jarig bestaan moet wel gevierd worden.
Helaas is niet alles uitgekomen wat onze wens was in het verleden en wat er is geschreven, nadat we de stekker uit de fanfare moesten trekken, was ik er vast van overtuigd dat wij weer een fanfare zouden krijgen. Dit is jammer genoeg niet gelukt, maar wij hebben nog wel een gezellige, leuke groep trommelaars. Want onze slagwerkgroep is wel blijven bestaan en als het kan en mag gaan wij weer vrolijk verder.
En met deze mooie groep gaan wij voor volgend jaar een mooi jubileum jaar organiseren. Er zijn al wat mooie ideeën ontstaan binnen de groep en daar ligt nu onze focus op.
We gaan weer aan de slag, letterlijk en figuurlijk!

=============

Hoe mooi was en is het……

Dat wij, met onze kleine vereniging, op 22 december 2019 een bijdrage hebben geleverd aan Serious Request. Wat een happening, die hele stoet door Schalkhaar met al die camera’s en bekende DJ’s. Bij het eerste telefoontje van 3FM kregen we al de vraag of wij als vereniging wilden meewerken. Omdat het voor ons niet mogelijk was om iets te organiseren, zijn wij binnen onze club met de pet rond gegaan en hebben wij geld ingezameld en dit gedoneerd aan Serious Request.
We hadden de afspraak met de organisatie van 3FM om elkaar bij OBS De Sleutel te treffen en wat was dit mooi om mee te maken. Op deze manier was het mogelijk om onze vereniging weer even in het middelpunt van de belangstelling te zetten.
Wij blijven met onze slagwerkgroep in beweging en we maken met veel plezier muziek, zo ook op 1 maart a.s. tijdens het Deventer Open Podium (DOP). Helaas lukte het vorig jaar niet om aan dit evenement mee te doen, maar we zijn blij dat het dit jaar wel kan. Het is voor ons weer een mooi moment om op te kunnen treden.
Na het Deventer Open Podium maken wij ons op voor onze jaarlijkse uitvoering, ons “Lente concert”. Op 22 maart 2020 zijn wij weer te zien en te horen in de hal van de Nicolaasbasisschool, het programma start om 14.00 uur maar vanaf 13.30 uur is de deur open voor publiek.
Net als voorgaande jaren hebben wij ook dit jaar weer een leuke aanvulling op ons programma, nl. het Stijlorkest. Dit orkest is een onderdeel van Muziekvereniging Eendracht Colmschate, samen gaan we er een mooie middag van maken.
Wij gaan er weer een gezellige middag van maken en iedereen is van harte welkom op 22 maart a.s. De toegang is natuurlijk weer gratis.

=============

=============

Zondag 22 december 2019
Serious Request in Schalkhaar

Begin december kwam er een telefoontje binnen van 3FM, of wij als vereniging iets wilden doen als Serious Request door Schalkhaar zou komen. Het lukte ons niet op korte termijn om iets te organiseren wat geld zou opleveren, dus hadden we besloten dat om geld te doneren voor het goede doel. Alle leden hebben hier natuurlijk aan meegewerkt.

Na nog een aantal telefoontjes met 3FM, kregen we een tijd door en de plaats waar we elkaar zouden treffen. Dat werd dus de Kolkmansweg, bij de OBS Sleutel. Via de radio en tv was de stoet te volgen en toen wij hoorden dat ze op het punt van vertrek stonden in Deventer zijn wij snel in de auto gestapt richting Schalkhaar.

Bij de Kolkmansweg aangekomen werden we al opgewacht door iemand van Serious Request en werd ons verteld wat de bedoeling was. Jacqueline, Harrie en ik stonden te wachten en heel snel kwam de stoet er al aan eerder dan was afgesproken. Wilmer wilde ook nog komen, maar was helaas te laat, het ging ook zo snel ineens. En natuurlijk was Rudy Brouwer van onze InSchalkhaar krant ook aanwezig.

Zoveel mensen van 3FM en camera’s, het was een mooie ervaring. De lopers waren Jorien en Mark, dj’s van 3FM. Het interview werd door Jorien gedaan en omdat wij het kleine nieuwe vaandel bij ons hadden waren we heel duidelijk in beeld. Na het interview en het doneren van onze cheque ging de stoet weer verder.

Maar wat was dit leuk om te doen en wat ook super leuk was waren alle reacties van familie, vrienden en bekenden.

St. Caecilia was weer even op de kaart gezet!

De foto’s zijn gemaakt door Rudy Brouwer.

=============

December 2019 Kerstmarkt in Schalkhaar

Onze eerste reactie;

Leuk, we krijgen weer een gezellige Kerstmarkt in Schalkhaar, op zaterdag 14 december van 17.00 – 19.00 uur op het dorpsplein, een gezellige kerstsfeer en genieten van een broodje beenham, chocomelk of glühwein en vooraf nog een lampion optocht.

En niet te vergeten live muziek door Rewire, met een gezellig kerst repertoire. En natuurlijk zijn wij er ook weer, om onze leuke presentjes met een kaartje weer uit te delen.

Maar helaas, de Kerstmarkt werd {terecht} afgelast vanwege de harde regen en vooral harde wind.

Daar zaten we dan met onze 150 presentjes!

De Plus Joffrey ter Horst in Schalkhaar kwam weer met de oplossing, net als vorig jaar. Op woensdag 18 december vanaf 18.00 uur tijdens het Moonlight Shoppen, mochten wij weer in de winkel staan om de kaartjes uit te delen. Op dat moment was het ook mogelijk om een overheerlijk broodje beenham te eten. Want wij bleven anders met de kaartjes en presentjes zitten, maar de Plus met heel veel broodjes en beenham.

Het was leuk en erg gezellig om te doen en we zijn blij dat de Plus dit weer mogelijk heeft gemaakt. En ik heb ook heel veel mensen een fijne Kerst en een goede jaarwisseling kunnen wensen namens de Slagwerkgroep van muziekvereniging St. Caecilia!

=============

Hoe mooi is het……………….

Om weer een stukje te kunnen schrijven voor de InSchalkhaar krant over onze, bijna 100 jarige, mooie en gezellige muziekvereniging St. Caecilia.

Hoe super leuk is het dat we dit jaar weer een kerstmarkt hebben in Schalkhaar, wij maken dan geen muziek, maar we zijn er wel. Ook dit jaar wensen wij bezoekers van de kerstmarkt fijne kerstdagen en een goed en gezond 2020, met natuurlijk de inmiddels wel bekende kerstversiering.

Wat we natuurlijk ook doen is plannen maken voor de jaarlijkse uitvoering en andere optredens, zo kunnen we laten zien en horen dat we nog steeds muziek maken. Als het voor ons, omdat we maar een kleine groep zijn, niet mogelijk is om op te treden dan proberen we toch op een andere manier aanwezig te zijn zoals tijdens de kerstmarkt.

De slagwerkgroep oefent wekelijks op de donderdagavond nieuwe muziekstukken en natuurlijk ook de muziek die we al langer in onze map hebben. Tijdens de pauze is er even tijd voor ontspanning en gezelligheid met een kop koffie of iets anders.

En wat voor ons goed nieuws is, we hebben er een (volwassen) leerling bij. Ze is nog maar korte tijd aan het lessen, maar erg enthousiast en super gemotiveerd. Het zou fijn zijn als meer aspirant leerlingen, ook volwassenen, haar voorbeeld zouden volgen.

Wie durft deze uitdaging ook aan te gaan en komt ook lessen volgen of gewoon meedoen als je al kunt trommelen?

Voor de zomervakantie sluiten we het seizoen altijd af met een barbecue, behalve dit jaar. We zijn hier dit seizoen juist mee begonnen, in september en wat hebben we geluk gehad met het weer. Heerlijk in de tuin met veel zon en dus lekker warm, er was een alternatief voor als het minder weer zou zijn, maar dat was gelukkig niet nodig. Het was een geweldige start van het nieuwe muziekseizoen.

Op zondag 22 maart 2020 houden wij onze jaarlijkse uitvoering, natuurlijk weer in de hal van de Nicolaasbasisschool. Wij zijn druk aan het oefenen en organiseren om er een leuke gezellige muzikale middag van te maken. Zet deze datum maar vast in de agenda of op de kalender, nadere gegevens volgen begin volgend jaar via facebook en het is te zien op de banner die we weer in de tuin van de school zetten.

Wij zijn ook al plannen aan het maken voor ons 100 jarig jubileum in 2021, maar daarover volgt volgend jaar meer informatie!

Namens alle leden van de slagwerkgroep van Muziekvereniging St. Caecilia wens ik iedereen fijne gezellige kerstdagen en een goed en gezond 2020.

Joke Grolleman

 

Zoals altijd zijn wij,

de slagwerkgroep van St. Caecilia, natuurlijk ook weer te vinden met een artikel in de ‘In Schalkhaar’ krant

Want hoe mooi is het ……………… dat wij opnieuw een gezellige uitvoering gaan organiseren. Daar vertel ik zo meer over!

Eerst even een terugblik, wat was het jammer dat er geen Kerstmarkt georganiseerd kon worden. Het is zo leuk om tijdens de markt gezellig rond te lopen en hier en daar een praatje te maken. Wij waren er al weer helemaal klaar voor, want natuurlijk hadden wij weer leuke kerst hangertjes gemaakt met een kaartje met kerst- en nieuwjaarswensen. Omdat wij niet met die 150 kaartjes wilden blijven zitten en weggooien geen optie was, hebben we contact opgenomen met de Plus. Op de vraag of wij op zaterdag voor de winkel de kaartjes mochten uitdelen kwam Joffrey ter Horst met het idee om dat op woensdag 19 december te doen tijdens het Moonlight Shoppen. Dus zo gezegd zo gedaan, de Plus zorgde voor een broodje beenham en wij voor de beste wensen! Tijdens het uitdelen van de kaartjes, wat erg gezellig was, zijn we toch ook een beetje in de kerststemming gekomen.

Maar nu, ons optreden;

Op 7 april a.s., in de hal van de Nicolaasbasisschool aan de Pastoorsdijk 9, aanvang 14.00 uur. Vanaf 13.30 uur is de deur van de school open voor publiek. Wij gaan er weer een mooi optreden van maken en niet alleen van ons maar ook van het gastoptreden van een koor, we maken er een leuke middag van. Onze gasten zijn het Koor ‘Zingen zonder Inge’ uit Deventer, je kunt dan genieten van Volksmuziek, pop of gospel. Het wordt dus een leuk optreden en natuurlijk bieden wij de mogelijkheid om iets te drinken, koffie, thee of iets anders.

Zoals altijd is de toegang gratis, maar een vrije gift is altijd welkom en daarvoor staat bij de ingang een speciale trommel!

Wij doen er alles aan om het onze leden naar de zin te maken, maar ook jullie ons publiek en natuurlijk blijven wij graag voor jullie optreden. Zoals tijdens de Deventer avond4daagse als de route weer door Schalkhaar gaat en natuurlijk bij Schalkhaar Life, maar daar de volgende keer meer over.

We houden jullie op de hoogte!

Tot ziens bij een van onze optredens.

=============

Hoe mooi was het en is het …………

Op zaterdag 6 oktober jl. hebben wij meegedaan aan een slagwerk festival in Apeldoorn. Samen met de organiserende vereniging Eendracht en drie andere groepen hebben we een heel erg leuk optreden gehad.

We waren ’s middags al uitgenodigd om alles klaar te zetten, nog een laatste repetitie te houden en om kennis te maken met de andere groepen. Om 17.00 uur hebben we samen gegeten en daarna konden we ons voorbereiden op de avond.

Het leuke aan dit festival was, dat er niet alleen trommels waren (on-gestemd slagwerk zoals wij dat hebben) maar ook grote pauken, klokkenspel, xylofoon en marimba (gestemd slagwerk). Al met al was het een erg geslaagde middag en avond en zeker voor herhaling vatbaar.

En zomaar ineens kregen we op 8 oktober jl., via onze instructeur Reyer Schouten een mooi bericht binnen. Op de website voor slagwerkers (slagwerkinfo.nl) stond, dat wij waren gekozen tot “Slagwerkgroep van de week”. Wat een eer!

Het eerste dat nu op de kalender staat is de kerstmarkt, of wij daar ook gaan spelen is nog niet helemaal zeker. Maar wij zijn in ieder geval wel op de kerstmarkt aanwezig, al is het niet spelend dan om iedereen fijne feestdagen te wensen. En zoals we dat ieder jaar doen met een kaartje en een kerstversiering.

Om meer te kunnen organiseren, meer instrumenten te kunnen gebruiken en meer optredens te hebben, hebben we meer muzikanten nodig. Maar helaas is onze groep daar nu nog te klein voor. Als een paar muzikanten verhinderd zijn, met een optreden of repetitie, dan kan het niet doorgaan en dat vinden wij heel erg jammer.

Ondanks het geringe aantal leden, gaan wij gewoon door met plannen maken voor volgend jaar. Hoe, wat, waar en wanneer maken wij nog bekend!

Wij, de slagwerkgroep van St. Caecilia, wensen iedereen hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2019!

Zoals altijd zijn wij

Zoals altijd zijn wij, de slagwerkgroep van St. Caecilia, natuurlijk ook weer te vinden met een artikel in de ‘In Schalkhaar’ krant.

Want hoe mooi is het ……………… dat wij opnieuw een gezellige uitvoering gaan organiseren. Vorig jaar was onze uitvoering op een avond in de kantine van Sportpark De Horsterhoek, maar nu gaan we naar de middag en naar het centrum van Schalkhaar. Daar vertel ik zo meer over!

Eerst even een terugblik zaterdag 16 december jl. de kerstmarkt aan de Pastoorsdijk, wat was het weer gezellig en lekker druk. We hebben, zoals elk jaar, natuurlijk weer opgetreden. Het was gelukkig droog, al was het wel erg koud en we hadden vooral koude handen, maar trommelen met handschoenen aan is niet handig.

Na het optreden hebben we kaartjes met kerst- en nieuwjaarswensen uitgedeeld. Daar kregen we weer erg leuke reacties op, ook al werd ik vergeleken met Nikkelen Nelis omdat ik tijdens het uitdelen van de kaartjes de kerstbelletjes liet klingelen. Maar het was weer erg leuk om te doen en om op deze manier in de kerststemming te komen.

Maar nu, ons optreden;

Op 8 april a.s., in de hal van de Nicolaasbasisschool aan de Pastoorsdijk 9. Vanaf 11.00 uur is de deur van de school open voor publiek. Wij gaan er weer een mooi optreden van maken en niet alleen van ons maar ook onze gasten doen er alles aan om er een gezellige middag van te maken. Hou je van Egerländer muziek, dan is dit een echte aanrader want bij ons komt optreden de ‘Eper Bloaskapel’. Met mooie blaasmuziek zoals deze door Ernst Mosch en zijn Egerländer Musikanten werd vertolkt. De instrumentale muziek wordt vocaal afgewisseld door zang. Het wordt dus weer een leuk optreden en natuurlijk bieden wij de mogelijkheid om iets te drinken, koffie, thee of iets anders.

Zoals altijd is de toegang gratis, maar een vrije gift is altijd welkom en daarvoor staat bij de ingang een speciale trommel!

Wij doen er alles aan om het onze leden naar de zin te maken en dat er ook daadwerkelijk iets wordt geleerd en niet alleen elke donderdagavond alleen maar repeteren. En wij blijven natuurlijk graag voor u optreden.

Maar hoe fijn zou het voor ons zijn als we een paar leden meer zouden hebben, het kan toch niet zo zijn dat de muziekvereniging niet langer door kan gaan door gebrek aan slagwerkers en wij willen zo graag door en ons streven is om minimaal de 100 jaar halen in 2021.

Wij zijn op zoek naar enthousiaste mensen die onze slagwerkgroep wil komen versterken. Dus een oproep voor belangstellenden, heb je eerder getrommeld en wil je het weer oppakken kom dan gerust een keer op een donderdagavond naar de repetitie. Wil je het trommelen graag leren, dan kan dat ook. De lessen worden gegeven door onze instructeur/dirigent Reyer Schouten!

Kom eens langs als wij repeteren, bel of mail en we gaan het regelen. Kijk op onze website als je meer informatie wilt, www.stcaecilia-schalkhaar.nl of mail naar secretaris@stcaecilia-schalkhaar.nl of bel mij 06-31685150.

Joke Grolleman
Namens de Slagwerkgroep van
Muziekvereniging St. Caecilia

Maart 2018

=============

Hoe mooi is het…

Hoe mooi is het…………………… om nog jarenlang muziek te kunnen maken. Het is zo leuk om samen muziek te maken, het is een leerzame en gezellige hobby en voor kinderen ook heel erg goed voor hun ontwikkeling! Het is echt een gemis dat niet meer mensen muzieklessen nemen. Of als je al lessen hebt gehad je er niets meer mee doet en geen muziek meer maakt lid wordt van een vereniging. Niets is leuker dan samen muziek maken!

Wij, als slagwerkgroep gaan in ieder geval nog door met samen muziek maken.

Allereerst gaan we natuurlijk weer muziek maken op de Kerstmarkt in Schalkhaar op 16 december. Het is altijd weer een super gezellige markt waar van alles te zien en te doen is. En evenals andere jaren hebben wij natuurlijk weer leuke kleine presentjes met een kaartje eraan voor alle belangstellenden. Wij hebben als slagwerkgroep geen kerstmuziek, maar we doen er alles aan om een leuk optreden te verzorgen in kerstsfeer.

Het eerste optreden in het nieuwe jaar zal op zondag 4 maart zijn in de schouwburg, het Deventer Open Podium. Daar doen wij elk jaar aan mee en dat is een mooi en leerzaam optreden, echt iets om naar uit te kijken. En er wordt een recensie over het optreden geschreven en in dit verslag staan de goede punten en de eventuele verbeterpunten en met die verbeterpunten gaan we natuurlijk aan de slag.

En daarna is ons volgende optreden op zondag 8 april 2018, wij gaan een gezellige muzikale middag organiseren. De locatie is bekend, het is de Nicolaasbasisschool. Er zal in en rond de hal het een en ander verplaatst moeten worden, maar het is een mooie centrale plek in het dorp. Wij zijn druk aan het organiseren en wat het uiteindelijk gaat worden…. dat maken we later bekend.

We blijven in beweging, we gaan ook in het nieuwe jaar weer regelmatig optreden. Want muziek maken blijft leuk om te doen.

Wij, de slagwerkgroep van St. Caecilia, wensen jullie hele fijne en gezellige Kerstdagen en een goed, gezond en muzikaal 2018.

Tot ziens bij een van onze optredens!

November 2017

=============

Hoe mooi is het…

Normaal gesproken begin ik met …………… hoe mooi zou het zijn!

Maar nu begin ik met…..hoe mooi  is het om bij een leuke slagwerkgroep te zijn! We hebben super leuke dingen gedaan, zoals muziek maken tijdens de avond4daagse van Deventer, de braderie van Schalkhaar Life en zomaar een optreden in het centrum van Schalkhaar.

Het plezier spatte eraf tijdens de 4daagse, dit is echt zo leuk om te doen en gelukkig was het mooi weer. We stonden weer op dezelfde plek als vorig jaar, hoek Pastoorsdijk/Mensinkdijkje. Iedereen die langs kwam lopen was zo enthousiast en daar doe je het voor.

Dan de braderie waar wij met een kraam stonden, het was niet mogelijk om op te treden maar we hebben wel leuke, gezellige mensen bij onze kraam gehad. En de kinderen trommelden er weer flink op los, maar ook volwassenen lieten zich horen. Alleen wat dan wel weer erg jammer is, dat een paar bezoekers het zo leuk vonden en de toezegging hebben gedaan dat ze op de repetitie wilden komen, maar daar is het helaas niet van gekomen.

En ons optreden voor kapper Viester op 1 juli om 13.00 uur, dit was ook een geslaagd optreden! Voordat wij konden beginnen moesten we even wachten op een fikse regenbui, maar daarna was het prima weer (soms toch nog een dreiging van een bui) maar we hebben gewoon lekker kunnen trommelen. En omdat het een zomerdag concert was hebben wij ook een aantal Zuid Amerikaanse stukken gespeeld, compleet met hoed en aangepaste kleding.

Als slagwerkgroep gaat het niet alleen om repeteren en optreden maar zo af en toe gaan wij als groep iets leuks doen, een groepsuitje. Dat hebben wij aansluitend aan ons mini concert op 1 juli ook gedaan, we hebben een gezellige middag gehad na dat optreden. We moesten snel opruimen want om 14.00 uur stond er een busje klaar om de slagwerkgroep met de partners naar een locatie in Lemelerveld te brengen.

Daar stond de koffie/thee (bijna) klaar, nog even gezellig geborreld en vanaf 17.00 uur hebben we kunnen genieten van een overheerlijke barbecue. Ondanks de regen, de organisatie had gelukkig wel een tent geregeld, hebben we een gezellige middag gehad. Om 19.00 uur kwam het busje weer voorrijden en werd iedereen weer naar Schalkhaar gebracht.

De vakanties zitten er weer op en we zijn weer met frisse moed begonnen aan een nieuw seizoen. Voor de vakantie hebben wij, als vereniging, moeten besluiten om te stoppen met de muzieklessen van een aantal leerlingen. Zij kregen, sinds het opheffen van de fanfare, nog steeds les via onze vereniging. Wij wensen deze leerlingen heel veel succes verder en we hopen dat ze muziek blijven maken.

Wij als slagwerkgroep gaan weer nieuwe plannen maken, over optredens en hoe we de komende jaren verder kunnen gaan met onze groep. Want hoe mooi zijn….. als we in 2021 ons 100 jarig bestaan kunnen vieren, daar gaan wij onze uiterste best voor doen.

=============

Impressie optreden 1 juli 2017 in Schalkhaar

Optreden avond4daagse Deventer op 15 mei 2017

Om 17.45 uur verzamelen, trommels in de auto en vertrekken. Opstellen en wachten op de eerste wandelaars.

Wat hebben we het getroffen met het weer, stonden we vorig jaar tijdens de Deventer avond4daagse in de stromende regen, deze keer was het veel beter. Op maandagavond 15 mei 2017, de eerste avond van de 4daagse, kwam de route weer door Schalkhaar en het was schitterend weer.

Temperatuur was goed, het aantal deelnemers was super goed en wij waren erbij.

Wij, de slagwerkgroep van St. Caecilia, hebben weer op de hoek Pastoorsdijk/Mensinkdijkje gestaan. Daar hebben we alle wandelaars onthaald met muziek en iedereen die langs kwam was super enthousiast.

Voor ons was het een erg leuk en gezellig optreden, wij hebben ervan genoten en met heel veel plezier staan trommelen. Het was een geslaagde avond!

=============

Festival St. Caecilia

Op zaterdagavond 25 maart jl. hebben wij onze jaarlijkse uitvoering gehad, deze keer in de kantine van Sportpark De Horsterhoek.

Vanaf 17.00 uur konden wij terecht met het voorbereiden van deze avond. Tafels, stoelen, licht en geluid werden geplaatst en natuurlijk voor de sfeer een klein bloemetje op tafel en een kaarsje. Nadat we dit hadden geregeld kon iedereen even naar huis om te eten en zich om te kleden.

Om 19.00 uur waren we weer present en stonden we klaar om ons publiek te verwelkomen.

Deze avond was met medewerking van Revuegezelschap Tempo uit Wesepe en De Langenbergermuzikanten uit Bathmen.

Wij, de slagwerkgroep van St. Caecilia, zijn eerst opgetreden. Na ons, een optreden van een van onze leerlingen Wouter Morsink op altsaxofoon, dit optreden ging niet helemaal zoals de bedoeling was. Het stuk dat hij had ingestudeerd was met muzikale ondersteuning van een muziek cd. Helaas was er geen cd speler aanwezig, erg jammer! Hij heeft het hele stuk zonder deze ondersteuning gedaan, wat een erg knappe prestatie was.

Na dit optreden hadden we pauze, maar daaraan vooraf zijn 2 mensen van de vereniging gehuldigd vanwege een jubileum. Gerard Coobs al 40 jaar lid en Marja Buur al 12½ jaar lid van de club, zij hebben na lovende woorden een bloemetje, een oorkonde en een speldje gekregen.

En Jan Dellink werd nog even in het zonnetje gezet, per 1 december 2016 heeft hij na 62 jaar een punt gezet achter zijn lidmaatschap bij de vereniging. Als slagwerker, bestuurslid, tambour-maître en manusje van alles, heeft hij het zeker verdiend dat wij hem bedanken en wij hebben hem dan ook een aandenken gegeven als dank voor zijn inzet.

Na de pauze was het eerste optreden van kapel De Langenberger Muzikanten uit Bathmen, een half uur hele gezellige Egerländer muziek. Vervolgens was het de beurt aan Revue gezelschap Tempo uit Wesepe. Ze speelden het stuk “Het familieportret”, wat erg leuk was en erg goed gedaan door de spelers.

Daarna konden we weer een half uur genieten van de kapel, wat een leuke afsluiting was van een geslaagde avond. Er was niet heel veel publiek, maar we kunnen terug kijken op een mooie avond.

Tot slot kreeg iedereen die aan deze avond had meegewerkt een roos met een kaartje erbij, als bedankje aan allen die een bijdrage hebben geleverd aan deze bijzonder leuke avond!

Wij, de slagwerkgroep van Muziekvereniging St. Caecilia, hebben het  voor elkaar gekregen om een afwisselende en gezellige avond te organiseren.

=============

Festival St. Caecilia

Het gaat allemaal gebeuren in de voetbalkantine van SV Schalkhaar, op 25 maart 2017! We beginnen om 19.30 uur en vanaf 19.15 uur is de kantine open voor publiek. En wat er allemaal gaat gebeuren op deze avond, dat is niet mis!

Allereerst een optreden van ons, de slagwerkgroep en leerlingen van St. Caecilia. Voor de pauze gaan we een paar mensen in het zonnetje zetten en daarna het eerste optreden  van de Langenberger Muzikanten uit Bathmen, dan de revue uit Wesepe.
Daarna het tweede optreden van de Langenberger Muzikanten en rond 22.30 uur de afsluiting van deze geweldige, gezellige avond.

Zoals altijd is de toegang gratis, maar een vrije gift is altijd welkom en daarvoor staat bij de ingang een speciale trommel!

Als deze krant uitkomt dan hebben wij op 5 maart jl. als slagwerkgroep een optreden gehad in de Deventer Schouwburg. We hebben meegedaan aan het DOP, het Deventer Open Podium. Er zijn altijd veel  verschillende groepen en artiesten mee, wat een hele organisatie betekent voor de Leeuwenkuil. Het is altijd ontzettend leuk om hieraan mee te werken.

Een van onze leden, Wilmer heeft op 11 februari jl. meegedaan aan een slagwerkdag, een soort play-in! De organiserende vereniging Juliana uit Den Ham, heeft slagwerkers uit Overijssel uitgenodigd om aan deze dag mee te werken. Het was een bijzondere dag en leuk om met zoveel mensen je hobby uit te kunnen oefenen. Alleen erg jammer dat hij als enige van ons daar heen is geweest en dat gaan we een volgende keer anders aanpakken.

Wij doen er alles aan om het onze leden naar de zin te maken en dat er ook daadwerkelijk iets wordt geleerd en niet alleen elke donderdagavond alleen maar repeteren. Wij blijven aan de weg timmeren!

Wij zijn op zoek naar enthousiaste mensen die onze slagwerkgroep wil komen versterken. Hoe fijn zou het voor ons zijn als we een paar leden meer zouden hebben, het kan toch niet zo zijn dat de muziekvereniging niet langer door kan gaan door gebrek aan slagwerkers en wij willen zo graag door en minimaal de 100 jaar halen.

Dus wederom een oproep, heb je eerder getrommeld en wil je het weer oppakken kom dan gerust een keer op een donderdagavond naar de repetitie. Wil je het trommelen graag leren, dan kan dat ook! Kom, bel of mail en wij gaan het regelen.

=============

Optreden Deventer open podium 5 maart 2017

Meestal begin ik mijn artikel met

Meestal begin ik mijn artikel met ‘ hoe mooi zou het zijn’!

Deze keer start ik met het nieuws dat, Jan Dellink, een belangrijk lid van onze vereniging per 1 december 2016 zijn lidmaatschap heeft opgezegd. Onze tambour-maître, jaren bestuurslid geweest en ons manusje van alles, Jan vind het mooi geweest na 62 jaar St. Caecilia. Wij vinden het heel erg jammer dat hij stopt en we zullen hem missen, maar hij heeft wel aangegeven dat hij wel bereid blijft zo af en toe te helpen als het nodig is. Jan bedankt voor alles wat je voor onze vereniging hebt gedaan.

Onze slagwerkgroep is nog steeds in beweging, zo hebben wij samen met andere Deventer muziekverenigingen een geweldig leuk optreden gehad op 10 november jl. Er was een gezellige avond georganiseerd in de schouwburg voor alle vrijwilligers van de gemeente Deventer en wij als slagwerkgroep mochten het muzikale spits afbijten.

Ons eerstvolgende optreden is tijdens de kerstmarkt op 17 december a.s., om 18.00 uur staan wij paraat en spelen dan een aantal nummers. Waar we staan is op dit moment nog niet duidelijk, maar wij spelen in de pauze van het geweldige trio Rewire!

Dus reden genoeg om naar de kerstmarkt te komen om te kijken en te luisteren!

Helaas moesten wij ons optreden in oktober jl. annuleren omdat wij het organisatorisch niet rond konden krijgen. Maar wij gaan in de herkansing op 25 maart 2017, in de voetbalkantine van SV Schalkhaar. We starten om 19.30 uur en we gaan er een gezellige, gevarieerde avond van maken. Natuurlijk zit er een pauze in het programma en vóór de pauze gaan we een paar mensen in het zonnetje zetten, een van hen is Jan Dellink.

Er is een lift in het complex aanwezig, dus de mensen die wat slechter ter been zijn kunnen ook komen.

Als we meer informatie hebben over het programma dan maken we dat bekend via onze website, social-media en via flyers! En zoals jullie gewend zijn van ons, is de toegang gratis hoewel een donatie natuurlijk altijd welkom is. Reden genoeg om te komen kijken en luisteren.

In 2021, (ik weet het) dat is nog ver weg, maar wij willen dit alvast onder de aandacht brengen, dan bestaan wij 100 jaar! En dat willen wij heel graag vieren en daarom zijn we nu al aan het bedenken wat we dan kunnen doen! Als iemand een leuk idee heeft, suggesties zijn natuurlijk welkom!

Wat voor ons belangrijk is voor het voortbestaan van de vereniging, zijn leden!! We hebben echt nog een paar leden extra nodig om in ieder geval onze 100ste verjaardag te kunnen vieren. Dus heb je eerder getrommeld en door omstandigheden gestopt of wil je het graag leren, neem dan contact met ons op. Want met een grotere groep kunnen we meer leuke muziek maken, met meer percussie/bij-instrumenten.

Meer informatie kun je vinden op: www.stcaecilia-schalkhaar.nl    

Of je neemt even contact met mij op; 06-31685150

Rest mij nog om namens Muziekvereniging St. Caecilia jullie allen:

Hele fijne kerstdagen te wensen en een goed en gezond 2017 

Joke Grolleman

=============

Medewerking aan de dag van de mantelzorger.

Op 10 november hebben we medewerking verleend aan een gezamelijk optreden van verschillende muziekverenigingen in de Deventer schouwburg ter gelegenheid van de dag van de mantelzorger.

Helaas

In mijn laatste artikel heb ik melding gemaakt van ons optreden op 29 oktober a.s. in de voetbalkantine van SV Schalkhaar!
Dit kan helaas niet doorgaan, we krijgen het organisatorisch niet voor elkaar om een mooi programma te maken.
We schuiven het optreden door naar het voorjaar en ook dan in de voetbalkantine van SV Schalkhaar.
Het is geweldig dat er op deze manier samengewerkt kan worden met SV Schalkhaar en de kantine is een geweldige locatie met heel veel mogelijkheden.
We gaan er vanuit dat het voorjaar een betere periode is om een leuk programma in elkaar te zetten.

Met vriendelijke groet,

Joke Grolleman
Namens de Slagwerkgroep van St. Caecilia Schalkhaar

=============

Hoe leuk is het

De zomervakantie zit er weer op en iedereen gaat in zijn/haar normale ritme alles weer oppakken. Of dat nu sport is of iets anders, het gewone leven gaat weer zijn gangetje. Ook wij gaan weer verder waar wij voor de vakantie mee zijn gestopt, onze repetities zijn ook weer hervat!

En dat moet ook want,

De slagwerkgroep van St. Caecilia laat weer van zich horen. Op 29 oktober a.s. vanaf 19.30 uur zijn wij te zien en te horen in de voetbalkantine van Schalkhaar. Het is voor het eerst dat wij een samenwerking aangaan met de voetbalvereniging en dan betreft het de kantine, een mooie ruimte om te kunnen optreden.
Er komt een optreden van onze leerlingen, ze laten horen wat ze allemaal hebben geleerd en hoe veelbelovend dat is voor de toekomst en wij zijn nog in overleg met een andere groep om er een leuke, gezellige en gevarieerde avond van te maken. En natuurlijk ook een optreden van ons, de slagwerkgroep van St. Caecilia en zoals gebruikelijk is de toegang gratis.
Wij, de slagwerkgroep van St. Caecilia, hebben voor de vakantie erg leuke optredens gehad, zoals tijdens Schalkhaar Life, met een kraam en een optreden. Met name onze kraam  op de braderie is echt veel bezocht en het was een feest om te zien hoe enthousiast  een aantal mensen was . Er waren een aantal talentvolle kinderen en volwassenen die aardig konden trommelen en het zou voor onze vereniging mooi zijn als er een aantal leden bij zouden komen.
En dan, niet te vergeten,  ons optreden tijdens de Avondvierdaagse (in de stromende regen) de wandelaars kwamen door Schalkhaar en dat was voor ons een reden om te gaan trommelen. En dit was zo leuk om te doen, dat die regen niet uitmaakte.
En dit blijven we doen, want wat is een dorp zonder muziekvereniging! Ons streven is ook om nog heel wat jaren door te gaan zodat wij in 2021, over vijf jaar dus, samen met heel Schalkhaar ons 100 jarig bestaan kunnen vieren en we zijn nu al aan het denken hoe we hier invulling aan gaan geven.
Ook al hebben wij geen fanfare meer, wij werken wel samen met het muziekonderwijs op de scholen en dat kan slagwerk zijn maar ook blazers. Wij leveren de instrumenten en bieden een podium, wij verwachten op deze manier toch een leuk orkest te kunnen gaan formeren. Zodat ook onze jeugd op een goede manier het plezier van muziek maken ervaart. Het muziekonderwijs wordt door gekwalificeerde docenten van de Leeuwenkuil gegeven.
Nu na de vakantie gaat het pas echt van start en wij verwachten volgend jaar een optreden te organiseren met alle leerlingen die via het muziekonderwijs op de school  laten horen wat ze hebben geleerd. En wat is dan leuker dan een optreden met publiek!
Wij blijven in beweging, dus volg ons via de pers en de social media en niet te vergeten via onze vernieuwde web site. En wil je een keer mee doen of kijken en luisteren tijdens onze repetitie, neem dan even contact met ons op. Op onze website staat hoe wij te bereiken zijn.
In ieder geval verwachten we jullie op 29 oktober a.s. om 19.30 uur in de voetbal kantine van SV Schalkhaar!

=============

De slagwerkgroep van St. Caecilia trotseert de regen!

Het is maandag 23 mei 2016, om 18.00 uur verzamelen bij de Nicolaasschool. Het was de avond dat de wandelaars van de 4daagse door Schalkhaar zouden komen. We hadden wel eerst onze bedenkingen vanwege het weer, moeten we wel met onze nieuwe trommels in de regen gaan staan? Maar natuurlijk waren wij, de slagwerkgroep van St. Caecilia Schalkhaar, van de partij.
We hebben het wel gedaan, het was slecht weer en het regende maar …het was zo leuk om te doen! Alle wandelaars die langs kwamen waren helemaal enthousiast, liepen in de maat mee en applaudisseerden voor ons. We hebben hele leuke reacties gekregen en daar doe je het dan toch voor. Er werd ook nog frisdrank gebracht door de organisatie van de avond4daagse, de Speeltuinvereniging De Driehoek.

 IMG-20160523-WA0001 IMG-20160523-WA0004 IMG-20160523-WA0007
 IMG-20160523-WA0008 IMG-20160523-WA0003 IMG-20160523-WA0006

Het was zo leuk, ondanks de regen, dat we blij waren dat we toch hadden besloten om dit te doen. Toen alle wandelaars voorbij waren, zijn we naar de school terug gegaan en hebben we eerst alle trommels en toebehoren droog moeten maken voordat we alles weer konden opbergen.
Maar we hadden het er graag voor over, het was super leuk om te doen!

Braderie 2016

clip
IMG-20160522-WA0004

De braderie tijdens Schalkhaar Life was weer gezellig druk, minder bezoekers dan andere jaren maar dat was te verwachten met het slechte weer dat was voorspeld.
Wij hadden weer een leuke kraam, voor de Nicolaasschool, ingericht met hierin verschillende soorten slagwerk! Kleine trommels, een tenor trommel, de overslagtrommel (de grote trom), de drietrom en ook een lyra.
Er werd veelvuldig gebruik gemaakt van onze trommels, vol overgave en enthousiasme werd er getrommeld door kinderen maar ook door volwassenen. De lyra (soort xylofoon) had grote aantrekkingskracht, vooral voor de jongere kinderen. Ze vonden de lyra erg leuk en dan vooral heel hard slaan en veel hoge tonen. De drietrom was weer meer in trek bij iets oudere kinderen.
Dat trommelen voor veel kinderen leuk is, dat wisten we wel. Maar dat er toch ook nog zoveel talent tussen zat, dat hadden wij niet verwacht. Er werd heel serieus met verschillende ritmes gewerkt. Dat was super leuk om te zien.
Tijdens ons optreden van 12.30-13.00 uur was het gelukkig droog. In eerste instantie zou onze instructeur, Reyer Schouten niet met onze groep mee kunnen doen, maar gelukkig heeft hij het toch nog kunnen regelen. Hij stond namelijk zelf met zijn band, Rewire, ook op de braderie voor een muzikale noot.
Al met al kunnen we terug kijken op een leuke en gezellige middag. Wij hopen dat bezoekers van onze stand nu denken; ‘dat is toch wel heel erg leuk dat trommelen’!
En dan het besluit nemen om een proefperiode mee te draaien of om les te nemen. Voor inlichtingen en/of informatie kun je terecht op onze website en natuurlijk zijn wij ook telefonisch te bereiken. Onze nummers zijn hier te vinden.

=============

 

De slagwerkgroep van St. Caecilia timmert flink aan de weg!

Het laatste nieuws;

Wij hebben sinds 4 februari nieuwe trommels en vanaf begin mei een nieuwe Website!
Tijdens het DOP, Deventer Open Podium in de schouwburg op 6 maart jl., hebben wij ons laten zien en horen met onze nieuwe trommels. Dit was voor ons de eerste keer dat wij mee hebben gedaan aan DOP. Het was fijn dat we nog een paar repetities de tijd hadden om aan onze nieuwe trommels te wennen voordat we in de schouwburg moesten optreden. Het was super leuk om mee te doen aan het DOP en we hebben een goed optreden neergezet, dit was zeker voor herhaling vatbaar.
Het volgende optreden is tijdens Schalkhaar life, op zondag 22 mei ook dan laten wij ons zien en horen en we bezetten een kraam tijdens de braderie.
Iedereen die bij ons aan de kraam komt mag alle trommels en percussie instrumenten uit proberen. Want wij hebben niet alleen trommels, maar ook andere instrumenten. En om te trommelen heb je niet eens een echte trommel nodig, dit kan ook op een tafel, een emmer of een pan/deksel. Je hebt dan meestal wel stokken nodig.
En alsof dit nog niet genoeg is ………….. zijn wij op 23 mei weer in het dorp te zien en te horen tijdens de Deventer Avond4daagse. Op maandagavond komen de lopers door Schalkhaar en wij staan ze dan op te wachten op de hoek  Pastoorsdijk en ‘t Mensinkdijkje.
Wij zijn op dit moment ook aan het kijken wat we in het najaar kunnen doen, maar aangezien de ruimtes/podia in Schalkhaar erg beperkt zijn weten we nog niet waar we een optreden hebben. Maar een ding is zeker, we organiseren nog iets.
Een ding is zeker, er zit nog steeds muziek in de vereniging!
Voor het bezoeken van onze nieuwe website ga dan naar: http://www.stcaecilia-schalkhaar.nl
 
=============

Recensie  DOP 2016

Deventer Open Podium
Zondag 8 maart 2016

13.00 uur in de Foyer 2e verdieping van de Deventer Schouwburg
Slagwerkgroep St. Caecilia
 
Nog even wachten op wat meer publiek…
 
De slagwerkgroep St. Caecilia komt uit Schalkhaar en gaat vandaag met 9 mensen ‘slaan’.
Reyer Schouten doet een woordje vooraf en vertelt dat deze slagwerkgroep voortkomt uit de Muziekvereniging Schalkhaar. Al even geleden is het fanfaregedeelte van de vereniging noodgedwongen gestopt, maar met deze groep gaat het goed! Ze hebben sinds kort nieuwe instrumenten gekocht én er zit groei in het aantal slagwerkers en dat is heel fijn. Één van de twee nieuwe jonge leden is er vandaag ook bij.
 
De aanwezige negen leden zien er allemaal prachtig uit met hun donkerblauwe broeken en donkerrode blazers. De heren met een strikje, de twee dames dragen een sjaaltje.
Reyer is doorgaans de instructeur en dirigent, maar vandaag staat hij midden tussen de andere slagwerkers en geeft van daaruit het tempo en startmoment van de stukken aan.
 
De stokken in de aanslag, een paar tellen vooraf en dan…de hele ruimte is meteen gevuld met een luid en strak ritme. Het hoge ritme en de hard doordreunende bas heeft een opzwepend effect op mij. Je raakt er bijna van in een trance.
Ik hoor verschillende soorten tonen: hoge tonen van de trommels met de bekende houten trommelstokken, wat doffer geluid door de stokken met aan het uiteinde een bol van vilt en met de kwastjes en de lage tonen van de hele grote trom. En er zijn natuurlijk bekkens die een verfrissend geluid tussendoor geven.
In de volgende stukken wordt er af en toe ook gebruikt gemaakt van een woodblock, wat een een helder geluid toevoegt.
 
Ik kijk naar heel serieuze gezichten, die geconcentreerd naar de muziek op de lessenaar staren. Begrijpelijk, maar als ze iets vrolijker kijken, oogt dat leuker. De jongste drummer kijkt regelmatig even op, er verschijnt een lach op zijn gezicht als zijn blikken die van bekenden in de zaal kruisen.
 
Leuk dat ze veel verschillende stukken spelen. Ze verschillen niet alleen in tempo, maar ook in dynamiek. Knap als ze allemaal tegelijk van heel zacht opzwellen naar heel hard.
Door die verschillen is het schakelen naar het volgende stuk met een ander ritme soms lastig, dan hebben ze samen even een paar maten nodig om het juiste ritme te pakken te krijgen. Ik had het leuk gevonden als ze de titels van de verschillende stukken hadden genoemd, dan begrijp je denk ik meer van een stuk. Misschien een tip voor een volgend optreden.
 
Er wordt soms ook gewisseld van plaats, wat tot gevolg heeft dat die personen achter een andere trommel komen te staan.
Ze maken er helemaal een show van als ze ‘kunstjes’ met de trommelstokken beginnen te doen: tussendoor rondjes draaien, tegen eigen stokken tikken en zelfs tegen elkaars stokken slaan. Het lukt allemaal perfekt!
Het halve uur is voorbij, ze mogen een applaus ontvangen. De armen en handen krijgen rust.
 
Een bevlogen Reyer voegt nog toe dat hun volgende optreden op 22 mei is tijdens Schalkhaar life!
St. Caecilia zal daar zeker de feestvreugde verhogen!
 
Yvonne Breedveld
 
=============

Optreden Deventer open podium 6 maart 2016

dop

Kerstmarkt 13 december 2015

De weergoden waren ons niet goed gezind. Het was nog een probleem om onze instrumenten droog te kunnen houden. Het heeft de hele Kerstmarkt geregend, maar ondanks dat was het gezellig.
kerstmarkt_12-12-2015_14
Wij als slagwerkgroep van Muziekvereniging St. Caecilia hebben een leuk optreden gehad. De wisselingen op het podium liep niet helemaal feilloos, omdat wij toch wel vrij veel ruimte nodig hebben met onze trommels. Het podium was aan de kleine kant, maar al met al was het erg leuk. Onze instructeur/dirigent heeft zelfs vóór het podium gestaan in de stromende regen.
Naast de muziek die de slagwerkgroep normaal maakt, werd er ook een Kerstliedje gespeeld op lyra. Waardoor de kerstsfeer nog extra werd benadrukt, voor deze gelegenheid hadden wij ook allemaal een rode trui aan en een kerstmuts op. Dat maakte het kerstgevoel compleet.
Een van onze leden heeft, ook in de regen, kaartjes voor in de kerstboom uitgedeeld. Wij hebben, door middel van die kaartjes, heel veel mensen fijne kerstdagen en een goed en gezond 2016 kunnen wensen.
kerst

 

Afsluiting Zomerdagkamp 2015

Op vrijdagmiddag 10 juli  jl. hebben wij als slagwerkgroep van Muziekvereniging St.Caecilia mee gewerkt aan de afsluiting van het zomerkamp van de basisscholen in Schalkhaar. Van 14.30-16.00 uur zijn wij aanwezig geweest bij deze afsluiting in het weiland bij de familie Haarman, wij hebben een aantal nummers gespeeld en de reacties waren erg leuk. Alleen al het feit dat wij niet in uniform waren was al verrassend voor veel mensen, muziek maken kan ook zonder uniform. De aanwezige kinderen konden ook trommelen of een van de andere instrumenten pakken, de koe-bel, de tamboerijn, sambaballen, een fluitje en allerlei andere instrumenten waren erg leuk, maar natuurlijk was het trommelen erg in trek bij de kinderen.
Wat ons betreft hebben wij in ieder geval een leuke middag gehad en gaan we net als de basisscholen nu vakantie houden. Op donderdag 3 september om 19.30 uur beginnen wij weer met onze repetities in de Nicolaasschool en heb je belangstelling, wil je een keer meedoen of gewoon eens kijken dan ben je van harte welkom. Graag tot ziens en wij wensen jullie allen een hele fijne vakantie!

 

Muziekvereniging St. Caecilia laat weer van zich horen!

Muziek- en Dansspektakel Schalkhaar

Muziekvereniging St. Caecilia organiseert op zondag 12 april 2015, in de sportzaal van ’t Haarhuus in Schalkhaar, een muziek en dansspektakel. U kunt vanaf 13.30 uur kijken, luisteren en genieten van muziek en dans.
We hebben de sportzaal van ’t Haarhuus gereserveerd en het regelen kan beginnen.
Natuurlijk gaat onze slagwerkgroep optreden, maar daarnaast willen we ook andere groepen benaderen voor muziek, dans en zang om er een gevarieerde middag van te maken.
Hoe het er precies uit komt te zien is nog niet duidelijk. Maar dat het leuk wordt dat is zeker, daar gaan we voor zorgen.
Het zou heel leuk zijn als er toch nog een blazersgroep geformeerd kan worden, een aantal blazers van de fanfare zou hier ook wel aan mee willen werken. Maar of het er voldoende zijn is nog de vraag!
Wij verwachten dat in de volgende editie van dit “Nieuws” bericht al wat meer bekend kunnen maken.
Maar noteer vast de datum 12 april 2015, het wordt een mooie muzikale middag.

=============

Muziekavond 30 november 2013

Muziekvereniging St. Caecilia heeft in de voormalige bibliotheek aan de Oerdijk, nu het Plezier Atelier, een heel leuke gevarieerde avond gerealiseerd met muziek, zang en dans. We waren wel een beetje overrompeld door al het publiek, er was geen zitplaats meer vrij.
Als eerste was er een optreden van de slagwerkgroep van St. Caecilia onder leiding van Reyer Schouten. Het was wel duidelijk dat het goed in de smaak viel bij het publiek. Daarna hebben een paar fanfare leerlingen met begeleiding van Ernst de Vogel op piano en Gerard Coobs op bugel een aantal stukken gespeeld. Vooral onze gevorderde leerling op altsaxofoon, Wouter Morsink, heeft een mooi nummer uitgevoerd.
Daarna was de eerste Jazzdance groep aan de beurt, heel verfrissend hoe deze meisjes zich konden aanpassen aan de kleinere ruimte dan ze gewend waren. Rida Scott heeft weer een mooi stukje werk afgeleverd. In korte tijd heeft ze de dansen en de kleding bedacht en de meisjes dit laten uitvoeren.
Na de jazzdance was er ruimte voor het koor Vocalis, met meerstemmige a capella zang gingen we terug in tijd. Wat voor de meeste bezoekers een verrassing was, maar het werd zeer gewaardeerd.
Voor de pauze zijn een paar leden van St. Caecilia in het zonnetje gezet, Ralf Timmermans is 12,5 jaar bij de vereniging en Henk Jansen, erelid, is al 40 jaar lid van St. Caecilia. Zij kregen een certificaat van het KNFM en een bijbehorend speldje en natuurlijk de felicitaties. Ook hebben wij onze dirigente Marieke Verkruisen bedankt voor de jaren dat ze als dirigente voor onze fanfare heeft gestaan en er voor heeft gezorgd dat wij door de jaren heen hele goede concerten hebben neergezet.
Daarna hadden we een korte pauze met ondertussen de verkoop van loten, na de pauze was het weer de beurt aan Jazzdance en het koor.
Aan het eind van deze muzikale avond was er een optreden van de slagwerkgroep van Apollo Laren. Zij hebben goed stuk muzikaliteit laten horen onder leiding van Reyer. Als afsluiter hebben de beide slagwerkgroepen nog drie nummers samen gedaan.
Na de trekking van de loterij was de avond ten einde, het was een geslaagde avond. Wij als muzikanten van muziekvereniging St. Caecilia hebben een bijzonder leuke en geslaagde avond gehad en volgend jaar gaan wij zeker weer een muzikale middag of avond organiseren. Want St Caecilia blijft actief met haar slagwerkgroep.

Deze avond was niet mogelijk geweest zonder de inzet en de gastvrijheid van Roelien en Ernst van het Plezier Atelier.